Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Prvo srečanje tretjega leta biblične šole Evangelii gaudium bo v sredo, 24. oktobra 2018, od 17.00 do 19.00, pri Sv Jožefu v Celju. Tudi v  šolskem letu bomo nadaljevali z eksegetskim branjem Prvega pisma Korinčanom (pg. 11 – 16). Vabljeni so vsi, ki si želijo bolj poglobljeno brati Sveto pismo in se o njem pogovarjati v skupinah. Lahko se nam torej pridružite tudi tisti, ki šole doslej niste obiskovali. Imeli boste dovolj možnosti, da zamujeno nadoknadite. V zadnjem delu Prvega pisma Korinčanom obravnava apostol Pavel zelo ključne krščanske teme, kot so evharistija, Cerkev, ljubezen, karizme, vstajenje in še veliko drugih, zato bodo srečanja gotovo zanimiva.

Prijavite se pri gospe Mariki Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Predvideni termini BŠ III v šolskem letu 2018-2019

 I.                   24. 10. 2018

 II.                  28. 11. 2018

 III.                 19. 12. 2018

 IV.                 23. 01. 2019

 V.                  27. 02. 2019

 VI.                13. 03. 2019 !!!

 VII.               24. 04. 2019

 VIII.              22. 05. 2019

 IX.                26. 06. 2019

 

Biblična šola studijsko leto 18 19 copy

Ostale TERMINE, na katere ste vsi udeleženci biblične šelo EG prav tako lepo povabljeni, najdete na strani urnika BŠ.

 

Iz refleksije biblične skupine Šiška o drugem letu biblične šole EG:

Poglavja, ki smo jih prebirali in o katerih smo razmišljali v drugem letniku biblične šole Evangelii gaudium, bi lahko povzela z naslednjimi besedami: konkretnost, orodje, proces, optimizem, Sveti Duh, prvo mesto – zmagoviti venec. Vsi ti pojmi se povežejo v devetem poglavju Prvega Pavlovega pisma Korinčanom, ko Pavel spregovori o tekmovanju in veliki nagradi. Tako kot je bila takrat za Korinčane ta primerjava nujna, da jih je Pavel sploh lahko zdramil na pot v Novo življenje, tako so tudi danes besede apostola Pavla še kako potrebne, saj nas z vseh koncev obdajajo takšni in drugačni priročniki za zdravo in uspešno življenje, instant pripravki ter proteinski smo po dveh letih biblične  šole na srečo na pravi tekaški progi, deluje blagodejno. Upam si reči, da bo zmagoviti venec za prav vsakega izmed nas v naši ožji biblični skupini neminljiv in večno zelen. To si želimo in pri tem bomo vztrajali. V to verjamemo tudi zato, ker smo ne samo tekom našega življenja, ampak tudi v teh dveh bibličnih letih, še okrepili zavedanje in osmislili pomen križanega Kristusa. Da bomo neminljivi venec dosegli prav vsi člani naše ožje biblične skupine, vemo tudi zato, ker na tej poti ne tečemo vsak zase, ampak skupaj tako v molitvi kot tudi v podpori; v ljubezni ter v medsebojni skrbi.

Ko smo razmišljali o našem teku v zadnjih dveh letih, smo ugotovili, da je ta notranje miren, vesel, poln upanja in želje, da bi šli po neminljivi venec skupaj še naprej. Pri tem pa je še posebej opogumljajoče to, da spoznavamo, da nam ni potrebno nikomur na glas pojasnjevati ali se celo opravičevati, da smo kristjani. Notranji mir, veselje, pogum in upanje smo namreč že tako ponotranjili, da jih nezavedno širimo tudi med druge v naših cerkvenih in necerkvenih občestvih, skupnostih. Tako kot se Pavel z vsem svojim telesom in duhom ter dejanji postavlja nam za zgled, smo lahko tudi mi z našim nevsiljivim krščanskim in vsakdanjim normalnim življenjem, navdih in podpora tistim, ki se še odločajo, kakšen venec želijo prejeti. In vsi, ki smo bili v tem letu tukaj, lahko popolnoma mirne vesti kogarkoli, vernega ali nevernega, tistega, ki nas bo spraševal, kaj je vera in zakaj verujemo, povabimo s sabo na pot v smislu: »Pridi in poglej!« Preprosto napitki za naš tek, v katerem smo lahko vsak trenutek zmagovalci. Pavel pa opozarja, da smo »zmagovalci« sicer res lahko tudi na tak način, razlika bo samo v kvaliteti zmagovitega venca. Zato nas spodbuja, naj razmislimo, kakšen venec si želimo ob naši zmagi: takšnega, ki bo ovenel, ali takšnega, ki bo večno zimzelen.

Marjeta Ahačič

Biblicna skupina Siska sept 2018

 

.

Back to top