Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Kako do svobode, ki jo oznanja Pavel? (1 Kor 9–10)

»To pa je za nas postalo zgled (gr. typos).« (10,6a)

(BŠ II_VII – 23. 05. 2018)

Prosimo sv. Duha, da dobimo moč za odpuščanje in s tem svobodo za oznanjevanje. Bog skrbi za vsakega človeka! Ko se zavedamo svoje osebne in konkretne vpetosi v Božje življenje, takrat se šele "zgodi" vera. Pavel zato postavlja nenavadno, a ključno vprašanje: »Mar Bog skrbi za vola?« (1Kor 9,9). Ja, tudi za vole in za svet in za ..., a prvenstveno skrbi za nas, zame! Prvi namen sv. Duha je, da mi razkrije to skrivnost, da vzpostavlja občestvo - z Bogom, z bližnjim - a v svobodi. Binkošti so zato najprej rojstvo Občestva! Sv. Duh pričuje in nas dela odprte za druge. Izhodišče nam bo papeževa beseda na Binkošti (Jn 15, 26-27 in 16, 12-15)

Frančišek spodbuja: »Praznik binkošti je višek velikonočnega časa, ki je osredotočen na Jezusovo smrt in vstajenje. Ta dan se je začela zgodovina krščanske svetosti, saj je Sveti Duh vir svetosti, ki ni privilegij redkih, ampak poklicanost vseh. Po krstu smo namreč vsi poklicani biti deležni istega Kristusovega božanskega življenja in z birmo postanemo njegove priče v svetu."

biblicna sola logo

Biblična šola Evangelii gaudium želi biti odgovor na spodbude papeža Frančiška, da bi živeli svojo vero v vsakdanjih korakih usmiljenja in ljubezni ter da bi ponovno odkrili Sveto pismo kot knjigo življenja, kot živo Besedo, ki je namenjena meni in lahko spreminja moje življenje.

Back to top