Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Pred vami je tretja številka revije Božja beseda danes v prenovljeni in razširjeni podobi.

V njej boste odkrili razlago izbranih odlomkov Svetega pisma. Starozavezni pisec nam je posredoval razlago stvarjenja sveta, mesto človeka v njem in sveti značaj sobote, odlomek Nove zaveze pa nas postavlja naravnost v vrenje v mladi korintski krščanski skupnosti, kjer Pavel pomete z njihovimi praznimi prepiri in jim pove, da je križani Kristus edini živi temelj njihovega novega življenja.

Da bi mogli prodreti v sporočilo Božje besede, vam v pomoč posredujemo nekaj metod dela s Svetim pismom. V rubriki Papež Frančišek posluša Božjo besedo bomo zopet presenečeni nad svežino navdiha, ki ga vedno znova prejema ob meditaciji dnevne Boje besede.

Rubrika Iz prevoda je uglašena na leto Božjega usmiljenja. V njej vam predstavljamo prvo poglavje iz knjige koroških avtorjev Klausa Einspielerja in Michaela Kapellerja Več kot pravično. Prestopiti prag usmiljenja. Ta izvirno nemška knjiga je prevedena tudi v slovenščino. Izšla je v Dušnopastirskem uradu krške škofije. Objavili smo jo na spletni strani Slovenskega bibličnega gibanja www.sbg.rkc.si.
V Pogovoru s prijatelji Božje besede, s Silvestro in Tadejem Sadar, spoznavamo, kako nas vsak dan sooča z izzivi življenja. Predstavi se biblična skupina iz župnije Sveti Lenart v Novem mestu, v rubriki Zanima me pa je postavljeno pereče vprašanje, kdo je sploh lahko deležen Božjega usmiljenja.

Dragi bralci, upamo in želimo, da je prenovljena revija aktualna in zanimiva tako na pogled kot vsebinsko. Vabimo pa tudi vas, da kaj napišete, vprašate in jo tako z nami soustvarjate. Prispevke za revijo in pobude lahko pošljete na naslov gibanja. Hkrati se vam tudi priporočamo, da nam s svojim prostovoljnim darom pomagate izdajati revijo. Vsi člani odbora delamo prostovoljno in stroške revije krijemo z vašimi prispevki. Zelo želimo, da bi nam vaša velikodušnost še naprej omogočala, da vam bomo pomagali odpirati zaklade Božje besede.

s. Snežna Večko

BB3 SLRevijo lahko prelistate tukaj.

Predstavljamo vam revijo Slovenskega bibličnega gibanja (SBG)BOŽJA BESEDA DANES. Revija izhaja že 22 let. Njen prvi urednik in ustanovitelj je bil dr. Rudi Koncilija. Mnogi so se v tem času trudili, da bila revija koristen pripomoček in spodbuda tako pri delu v bibličnih skupinah kot tudi pri osebni biblični formaciji.

Danes je vrsta na nas, da revijo ohranimo privlačno in koristno za širjenje vedenja o Svetem pismu in poglabljanje življenja z Božjo besedo. V okviru SBG je bila ustanovljena delovna skupina, ki bo skrbela za prenovo revije.

Skupino sestavljajo Špela Fortuna, s. Ivanka Tadina, Tatjana Rupnik, Jana Podjavoršek, Samo Skralovnik in Maksimilijan Matjaž. Vabimo vas k aktivnemu sodelovanju pri nastajanju revije in pri seznanjanju o njej. Mnoge biblične skupine in posamezniki revije še ne poznajo. 

Če bi revijo želeli prejemati na dom, pišite na naslov:

Prispevke za revijo ali pa predloge, kakšno revijo bi si želeli, pa lahko pošljete na naslov urednice Špele Fortuna

Veseli bomo, če bo revija lahko pomagala tudi vam pri odkrivanju bogastva Svetega pisma in lepote življenja z Božjo besedo!

Slovensko biblično gibanje deluje na področju biblične pastorale v Cerkvi na Slovenskem in sodeluje s podobnimi ustanovami v zamejstvu in tujini.

 

Slovensko biblično gibanje, Poljanska 2, 1000 Ljubljana

Email: lilijana.bole43@gmail.com
Tel.: 01 431-42-78
sbg logo

Back to top