Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Dnevi duhovnosti v Medžugorju

Duhovne vaje
Datum: 11 oktober 2019 - 14 oktober 2019

Vabljeni na duhovne vaje v Medžugorju, ki bodo potekale od 11. do 14. oktobra 2019.

Duhovne vaje vodi Simon Potnik.

 

 

Informacije in prijave prejmete na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in spletni strani www.pastir.si.

 

V nadaljevanju  lahko preberete utrinek duhovnih vaj v Medžugorju iz leta 2017:

Kot mama in žena mi Marija predstavlja vzor in pomoč. Pomoč brez katere ne bi zmogla, pa vendar vedno znova pozabljam, da je Ona vedno ob meni tudi, ko se zgubim.

Že kakšno leto sem čutila, da moram priti v tesnejši stik z Marijo. Takoj, ko sem zvedela, da gredo Evangelizatorji ljubezni na romanje (duhovne vaje), sem vedela, da moram zraven.

Tokrat ne z posebnimi prošnjami, pač pa potreba po krajšem odmiku iz vsakdana, da globje začutim Božji dotik.

Vedno, ko pridem v Medjugorje se sprašujem ali je kraj poseben in se me vedno znova dotakne zaradi Marijinih prikazovanj, nenehne množične molitve, spovedovanj, čudežev… Zagotovo vse skupaj pripomore k temu. Tokratno romanje je pustilo pečat tudi zaradi izjemenega duhovnega vodstva, posta in ljudi, ki so romali z menoj in njihove zgodbe.

Hvaležna sem Mariji, da mi je pokazala, da ne potrebujemo velikih čudežev, pač pa jo lahko začutim v naših odnosih.

Posebno lepo mi je vedno pri izpostavitvi Najsvetejšega- adoraciji. Molitev in pesmi v večih jezikih, z samim Jezusom mi daje občutek, da sem tako zelo majhna, nemočna in hkrati izjemno ljubljena.

Zelo močno se me je dotaknilo pričevanje redovnice v Skupnosti blagrov. Njena misel, da želi Marija z menoj domov, me je prevzela. In to je ta čudež, ki sem ga jaz doživela. Marija ni močno prisotna samo v Medjugorju. Lahko je tudi pri meni doma, v moji družini, v naših odnosih, če jo vsak dan znova povabim in se ji priporočim.

Lucija Gorenšek

 

 

Vsi datumi


  • Od 11 oktober 2019 do 14 oktober 2019

Back to top