Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Dragi študenti in študentke naše Enoti Teof v Mariboru!

Kot vaš duhovni asistent vas vse lepo pozdravljam – posebno »ta nove« – in vam želim,  da bi vas študijsko leto, ki se je začelo, naredi boljše ljudi. Da bi rasli v vsem in z vsemi!

Izkoristite priložnosti, ki vam jih ponuja vaša mladost in študij teologije. Razširite obzorja svojega razuma in duha, da boste lahko rodovitno živeli svoje poslanstvo, na katerega se pripravljate.

Ker ste se odločili za študij teologije, želite v času študija gotovo narediti še kaj več zase in za svoj bodoči poklic. V pomoč pri vaših iskanjih vam je lahko tudi duhovna asistenta na fakulteti, s katerima se lahko srečate in se pogovorite o vprašanjih, ki se vam porajajo ob iskanju identitete teologa in krščanskega laika. Na razpolago sem vam za pogovor ob četrtkih in petkih. Oglasite se na referatu  oz. mi pišete na el. naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in se lahko dogovorimo za točen termi.

Vabljeni ste, da obiščete kapelo v 4. nadstropju Andreanuma, kjer boste našli mir in morda novih moči. Občasno bomo imeli tam skupno sv. mašo in molitev.

Veselim se srečanja z vami in vam želim, da bi se na enoti Teološki fakulteti v Mariboru dobro počutili!

Izr. prof. dr. Maksimilijan Matjaž
duhovni asistent za laiške teologe

Back to top