Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Biblična šola Evnagelii gaudium je del velikega občestva, ki si prizadeva za prenovo Cerkve v duhu papeža Frančiška. Tudi mi smo se na svoj način odzvali papeževemu povabilu, ki ga je zapisal v svoji prvi apostolski spodbudi: "Vabim vsakega kristjana, kjerkoli že je, naj še danes obnovi svoje osebno srečanje z Jezusom Kristusom, ali se vsaj odloči za srečanje z njim in ga vsak dan nenehno išče. Ni razloga, da bi kdo mislil, da to vabilo ni namenjeno njemu, kajti »nihče ni izključen od veselja, ki ga prinaša Gospod«.1 Kdor tvega, tega Gospod ne razočara." (VE 3) Sadovi tega papeževega poziva si vidijo tudi v številnih novih gibanjih, ki se prebujajo v Cerkvi, v želji, da bi živeli evangeljsko oznanilo veselja v sodobnem svetu. 

Eno takšnih združenj je tudi Bratstvo Veselje evangelija (Fraternita Evangelii Gaudium), ki je pred leti nastalo v Assisiju. Poklicanost Bratstva je slediti ubogemu in križanemu Kristusu po zgledu duhovne dediščine sv. Frančiška Asiškega in sv. Petra Alkantarskega ter prek znamenja bratskega življenja in evangelizacije svetu radostno oznanjati odrešujočo moč Njegovega vstajenja ter lepoto Cerkve, doma bratstva za vse. Bratstvo je v službi vseh specifičnih poklicanosti in si prizadeva, da bi vsak v svojem življenjskem stanu obrodil stoteren sad, h kateremu kliče evangelij, ter pomembno in odgovorno prispeval h gradnji cerkvene skupnosti. Obličje Bratstva, enost v različnosti poklicanosti, svetu oznanja, da smo vsi poklicani k popolni ljubezni, kakršna je Očetova. Takšna popolnost ne pripada zgolj enemu življenjskemu stanu, ampak Ljubezni. Ljubezen pa vsakega vabi, da stopi na pot, ki jo je prehodil Kristus, v popolni razpoložljivosti svojega življenja in zavedanju, da »Cerkev pomeni biti Božje ljudstvo v soglasju z vélikim načrtom Očetove ljubezni« (VE 114). 

 

IMG 3265ab93ca77826a9be059eede55f33e V

Bratstvo je v soboto, 27. oktobra 2018 odpirlo svojo hišo tudi v Sloveniji, na Trubarjevi c. 82 v Ljubljani

 

Vabljeni na srečanja z živo Besedo, ki jih organizira Bratstvo 

Fratecumenato mar 19 slo min

Kaj iščeš koga iščeš 2019 2 min

Krk 2019 mail

Vikend za zakonce 2019 min

Veseli bomo vaše navzočnosti tako na otvoritvi hiše kot na ostalih srečanjih,

Anja in Maja z Bratstvom Veselje evangelija

kriz fraternita

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.fraternitaevangeliigaudium.com 

 

 

 

 

Dobrodošli na spletni strani eksegeza.net, ki je namenjena najprej mojim študentom Svetega pisma na Teološki fakulteti in na drugih ustanovah ter vsem ostalim, ki želite poglobiti svoje poznavanje Svetega pisma.Koledar dogodkov

Predavanja in prireditve z biblično tematiko.

Biblična literatura in uporabne povezave

Prosto dostopne revije, digitalne knjižnjice bibličnih besedil in strokovna biblična združenja.

Katedra za Sveto pismo in judovstvo

Za študente Teološke fakultete UL in vse, ki se želite študijsko poglabljati v Sveto pismo in druge judovsko-krščanske vire.

Back to top